There was an error in this gadget

18 February 2010

Comfirm kat ulu bernam ada drag!!!!

Project Honda - Vivid Blue



Gambar Honda vivid blue full version


Kereta ini berjaya disiapkan masa Tahun Baru Cina 2010. Owner punyer puas hati terus bawa kereta dia jalan-jalan pergi KL.. dapat ambil gambar ini sahaja dahulu...

Project Kancil - Tukar Halfcut L5 - dah lama siap




Saudara Atan sedang mentogelkan enjin kancil untuk digantikan dengan enjin L-5. Dijangka siap dalam masa 3 hari. Minggu depan dah boleh pergi endorse.

Project Saga - Custom - Green Candy



17 February 2010

Project Wira - Cristal White




Terdapat pakej istimewa untuk anda yang mahu kereta anda lebih senyap dan kurang menerima gangguan bunyi dari luar - lihat bahagian belakang bonet dan bahagian dalam pintu yang telah lekatkan dengan karpet tar. Wira ini telah ditempekkan dengan kepingan tar pada bahagian pintu, bonet, bumbung, bawah dashboard. Manakala karpet tebal dilapikkan pada keseluruhan lantai kereta. Kemudian barulah dilapik dengan karpet besar Evo.





Proses menaik taraf Proton Wira tahun 1993 ini bermula seawal bulan Disember 2009. Dimulakan dengan membuang seat bucket cap ayam nyer (jenis Millineum 3) dan ditogelkan oleh saudara Atan. Inilah rupa wira tersebut setelah dicabul kehormatannyer oleh Bro Wan dan Atan.

16 February 2010

Video - Proses Mengecat

Proses mengecat kereta sedang dilakukan.

Koleksi Sepanjang Zaman





Antara Kereta2 yang telah Bro Jai cemari warna asalnyer...

Project BMW E34 - Turbo


Dalam Proses pembuatan...owner tak sabar2 nak dengar bunyi kereta dia bersin...

Project Kancil - Sunroof




Bro Jai sedang memotong bumbung kancil untuk dimasukkan dengan sunroof. Kerja pemotongan dilakukan dengan berhati-hati agar mematuhi syarat2 yang ditetapkan oleh Pihak JPJ. (Owner tengah dok goyang kaki masa ambik gambo nie. tak payah pening kepala nak pikir pasal endorse sebab semua urusan dibuat oleh pihak bengkel)

Tukar Wiring kereta




Bro Wan sedang menukar wiring kereta (owner nak laju katanyer...kena la tukar wiring dengan ecu)

Project Ford - Custom Bodykit - Yellow Pearl



Nantikan gambar bahagian lampu belakang pula.......(dalam proses)





Setelah diberikan sedikit sentuhan oleh Bro Jai Auto (Jai Custom)

Project Ford - Custom Bodykit - Yellow Pearl


Rupa asal ford laser. Agak2 ada jual tak skirt ford laser ni kat kedai abang atau kedai aksesori.

Persediaan untuk Drag Hulu Bernam 20&21 Mac 2010


Kami dengar ada pihak yang akan menganjurkan Drag di kawasan airport hulu bernam...sebagai persediaan ( manala tahu bleh join sekali) kami sedang menyiapkan beberapa buah kereta untuk dibawa menyertai race tersebut.(sajer seronok2. nak tengok mivec turbo beraksi.he!he! best oo wan dapat naik semalam...gear4 aje dah cecah 200> kmh..best giler....